Planteskole

Blomstergårdens Pomet

 

 

 

Startside
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

I forbindelse med Blomstergårdens Pomet er der en særskilt planteskole, hvor der produceres en lang række af de træer, der er nævnt på hjemmesiden. Hvert år opformeres mere end 100 sorter af æbler, pærer, blommer, kirsebær og anden frugt. Nogle sorter opformeres løbende, medens andre sorter opformeres hvert andet år og en del sorter kun opformeres, når der er bestillinger på træer. Alle planter opformeres på den for sortens naturlige vildstamme. Dette gør vi for at give træerne den bedst mulige rod, så den bedre kan modstå den konkurrence fra andre planter, som frugttræer ofte udsættes for i private haver. 

Hvor kan jeg købe gamle frugttræssorter?

På Blomstergården opformeres løbende et udvalg af gamle sorter. Grundstammen er hovedsagelig frøplanter, som giver store træer, men der laves også på mere svagtvoksende grundstammer. Alle sorter, der forefindes i Blomstergårdens Pomet kan der bestilles træer af. Ved forudbestilling podes træerne i den førstkommende podesæson (februar-marts) og sælges som 1-års fra medio august samme år. Ved forudbestilling laves også træer med flere sorter.

 

Er du interesseret i at købe træer, grundstammer, podekviste og / eller andet materiale til opformering af frugttræer sker på www.blomstergaardenvedviborg.dk

 

Få dit eget træ af dine egne podekviste

Vi opformerer gerne frugttræer efter ordre. Det kan f.eks. være et gammelt æbletræ fra  ens barndomshave, som du ønsker at bevare for eftertiden. I disse tilfælde skal vi have podekviste fra det pågældende træ i løbet af januar måned. Ring evt. og aftal nærmere.

1.  Klip en kvist i januar.
Du skal klippe 1-årsskud. Det er de yngste skud og de er ca. i blyant-tykkelse. Klip helst 2 – 3 stk. i ca. 30 cm’s længde.

2.  Pak den ind i en fugtet avis og derefter i en plastpose.

3.  Aflever eller send dem til Blomstergården, Bjerringholmvej 14, 8830 Tjele.

Så er træet klar som 1-års podning i august

Senest opdateret: 7. december 2021

 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg