Foredrag om frugt

Blomstergårdens Pomet 

Startside
Op
Nyheder
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole


Foredrag om frugt, frugttræer og formering af frugttræer

Foreninger eller andre grupper kan bestille foredrag i forbindelse med besøg på Blomstergården eller hjemme i deres lokale havekreds, aktivitetsklub eller lign. Emnerne spænder over podning, opbevaring, dyrkning, historie om gamle sorter m.m. I det omfang vi har frugt til rådighed, kan foredrag kombineres med smagsprøver.

Pometmester Villy Mougaard kom i lære som frugtavler i 1970 og har beskæftiget sig med de gamle sorter siden 1990 og har stået for opbygningen af Blomstergårdens Pomet. Villy står for de fleste kurser, foredrag og rundvisninger, han har 45 års erfaring som selvstændig gartner.

 

Frugtforedrag ved Villy Mougaard, Blomstergården

Vi arbejder med bevaring af de gamle frugtsorter på Blomstergårdens Pomet med over 700 forskellige frugt- og bærsorter. De er bl.a. erfaringer herfra, der danner grundlag for foredragene sammen med viden fra produktion og salg af flere tusind frugttræer og bærbuske til private hvert år. Er du eller din forening interesseret i bevaring af de gamle frugtsorter, kan du støtte dette arbejde gennem køb af nedennævte foredrag.  

Blomstergården
Bjerringholmvej 14  
8830 Tjele

tlf 86 65 12 88

www.blomstergaardenvedviborg.dk

www.gamlefrugtsorter.dkNye og gamle æbler

Villy Mougaard fra pometet på Blomstergården ved Viborg øser i dette foredrag af sin store viden omkring æbler. Villy Mougaard er udlært frugtavler og har de sidste 20 år arbejdet med usprøjtede æbletræer i Blomstergårdens Pomet. Dette foredrag giver en masse viden omkring nogle af de mest dyrkede gamle sorter og den afprøvning af nye sorter, der laves i pometet på Blomstergården ved Viborg. I sæsonen kan der suppleres med æblesmagsprøver fra nogle af de sorter, der er aktuelle på tidspunktet.

Pris: 2 timer kr. 2000,00 + kørsel til Statens takster.

 

Æblets historie

Villy Mougaard fra pometet på Blomstergården ved Viborg fortæller om æblets historie. Hvor kommer vore oprindeligt spiseæbler fra? Hvilke myter har der været knyttet til æbler? Hvornår er æblerne kommet til Danmark? Hvordan er de danske æblesorter opstået? Hvordan har der været dyrket æbler i de traditionelle frugthaver i Danmark og det øvrige Europa? Et lille udpluk af de mange spørgsmål, der besvares i dette foredrag. Et foredrag der giver megen viden om æblets historie, samtidig med at der bliver god mulighed for at trække på smilebåndet. Kan suppleres med smagning af æblemost.

Pris: 2 timer kr. 2000,00 + kørsel til Statens takster.

 

Frugt og bær i haverne

Villy Mougaard fra pometet på Blomstergården ved Viborg fortæller om sine erfaringer med bær og frugt gennem mere end 20 år. Som daglig leder af pometet på Blomstergården ved Viborg har han store erfaringer med dyrkning af frugt og bær uden sprøjtning. Foredraget starter med juni måneds tidlige bær og slutter med de seneste æbler. I foredraget kommer Villy ind på en masse frugter, som ikke er så kendte, men udmærket kan dyrkes i Danmark. Foredraget kan suppleres med smagsprøver på most, marmelade og andre produkter fra de mange spændende frugter og bær.

Pris: 2 timer kr. 2000,00 + kørsel efter Statens takster.

 

Frugt og bær uden gift

Hvem har ikke læst at ca. 50 % af frugten i supermarkedet indeholder rester af kemikalier? Kan vi selv dyrke frugt uden brug af sprøjtemidler? Villy Mougaard fra pometet på Blomstergården ved Viborg fortæller om hans erfaringer med sprøjtefri dyrkning af frugt og bær. Hvordan man med det rigtige valg af grundstammer til æbler, pærer, blommer og kirsebær øger træernes sundhed. Hvordan kan du med kompost øge træernes sundhed. Hvordan dækker vi træernes behov for næring, så de forbliver sunde.

Pris: 2 timer kr. 2000,00 + kørsel efter Statens takster.


Smagsprøver til foredrag

Alle frugtforedrag kan suppleres med smagsprøver på frisk frugt, most, cider, marmelade og andre produkter fra de mange spændende frugter og bær afhængig af sæson. Smagning til foredrag koster kr. 500,- for op til 25 personer. Ved flere koster de efterfølgende kr. 20,- pr. person.

 

 

 

Senest opdateret: 9. februar 2018

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg