Pressemeddelelse feb 2008

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

 

Åbning af hjemmeside om Pomet på Blomstergården

22. februar 2008 

Ny hjemmeside om gamle frugtsorter: www.gamlefrugtsorter.dk

Hver dag lægges der nye hjemmesider ud på nettet uden at det bliver bemærket i den store offentlighed. Den hjemmeside www.gamlefrugtsorter.dk, som netop er lagt ud fra Blomstergården, er dog noget speciel. Den er speciel derved, at man kan finde beskrivelser af mange gamle æble-, pære- og andre frugtsorter, som har været almindelig dyrket i Danmark gennem de sidste 2-3 hundrede år. 

Hjemmesiden er en del af det projekt med plantegenetisk opbevaring af gamle æblesorter under DFFE (Direktoratet For FødevareErhverv), som kører på Blomstergården ved Viborg. Her er der udplantet godt 300 forskellige frugttræer i det nye Pomet (frugttræssamling). Det er disse godt 300 frugttræssorter, der er beskrevet med oprindelse og karakteristika på den nye hjemmeside. Beskrivelsen af den enkelte sort er identisk med den beskrivelse af træet, som man kan se ude ved det enkelte træ i Blomstergårdens Pomet. Mængden af beskrivelser øges efterhånden som samlingen i Blomstergårdens Pomet bliver større. Det er også meningen at den krydres med billeder af de enkelte sorter efterhånden, som de bliver fotograferet. 

På hjemmesiden kan man også læse om værdien af at bevare de gamle frugtsorter. Dels er det en del af den danske kulturarv, der står plantet i et levende museum; men det er i høj grad også en del af den samlede génmasse indenfor frugtavl, der er opbevaret på Blomstergården og dermed beskrevet på den nye hjemmeside. Det er vigtigt at de gamle gener bevares, så forskerne senere bl.a. kan bruge dem til fremstilling af nye sorter for at få f.eks. smag, hårdførhed, modstandskraft mod sygdomme eller andre ting, som er gået tabt gennem forædling gennem årene, overført til de nye sorter. 

Vil du vide mere om hjemmesiden, projektet med plantegenetisk opbevaring eller Blomstergården i det hele taget, er du velkommen til at kontakte Villy Mougaard på tlf. 86 65 12 88 eller på mail info@blomstergaardenvedviborg.dk.

Med venlig hilsen

Villy Mougaard

 

Hvis du vil have yderligere oplysninger, kan du kontakte:


Villy Mougaard
Blomstergården ved Viborg
Bjerringholmvej 14, 8830 Tjele
Telefon: 86 65 12 88
Internet: info@blomstergaardenvedviborg.dk

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg