Indsamlede sorter

Blomstergårdens Pomet


 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Planteskole

Der indsamles løbende lokale danske sorter - både tidligere beskrevne og “nye” gamle sorter der ikke er beskrevet.

Indsamling af lokale sorter

En del af projektet er også at få indsamlet evt. frugtsorter i lokalområdet, som ellers vil gå tabt. Fra forskellige bøger om frugt ved vi, at der er beskrevet et Himmelstrup æble og flere fra Ørregård ved Fiskbæk, som ikke findes på Landbohøjskolens Pomet. Dertil kommer, at der kan være interessante frøplanter stående rundt i forskellige haver. Alle der har kendskab til sådanne gamle sorter kan henvende sig til Blomstergården på tlf. 86 65 12 88 og få at vide, hvad de skal gøre.
Efterlysning af lokale sorter, da der er sorter fra planteskoleejer Brostrøms tid, som ikke længere findes i offentlige samlinger. 
Desuden podes der for private som har træer fra bedstemors have og lignende, som de ønsker bevaret for eftertiden både hos sig selv, men også i mange tilfælde i beplantninger på Blomstergården.
Nye “gamle” sorter er dukket op i forbindelse med projektet. Da jeg havde fået tilsagnet i slutningen af juli 2006 udsendte vi en pressemeddelelse til have- og landbrugsblade. Den blev brugt flittigt og resultatet udeblev da heller ikke. En af de efterlyste sorter ‘Himmestrupæble’ er fundet og en anden næsten lokal sort ‘Silkeborg Slotsæble’ er også indlemmet i samlingen via Silkeborg Museum. Desuden har jeg fået podekviste fra private af ca. 10 frøplanter, som jeg har prøvesmagt i løbet af efteråret. Alle sammen planter, som der knyttes en historie og oprindelse til. Alle er de yderst velsmagende og flere af dem tyder på at de sundhedsmæssigt er fuldt på højde med dyrkede sorter.

 

Æble fra Vesløs

Indsamling af figen og kvæde

se mere

Indsamling af kvæde, mispel og morbær

se mere

 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg